Musik i Kirken


Præludier af Martin Lohse

Den unge danske komponist Martin Lohse har komponeret en række små præludier.
Præludierne kan høres her på siden.
Præludierne spilles på kirkens smukke Knud Olsen orgel fra 1870.
Klik på linkene for at høre musikken.
I kan downloade filerne til jeres mp3-afspiller eller til jeres computer ved at højre-klikke på dem og vælge "gem destinationen som".


Præludier af Martin Lohse
Indspillet af David Lau Magnussen i Lidemark kirke 2012
Martin Lohse 2008

Martin Lohse (1971)
Præludium I
Havet formørkes
2.51 MB   00:01:06   320kbps

Martin Lohse har taget diplomeksamen i komposition og musiklærereksamen i musikteori på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med Niels Rosing-Schow som hovedfagslærer. Han har studeret hos Hans Abrahamsen i komponistklassen (solistklassen), som han afsluttede med debutkoncert i København d. 19 oktober 2004. Han modtog Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat i 2003. Udover at komponere akustisk og elektroakustisk musik, maler han abstrakte billeder - gerne i rene klare farver.

»Jeg søger i min musik at indkredse små musikalske momenter og stemninger, som kan folde sig ud i et længere tidsforløb. Sammenstillingen af den ”rene” og klare musik med en mere forvitret og flerlaget musik er et af kendetegnene i min musik. Harmonisk og melodisk udtrykker musikken ofte mindelser om noget som var – musikalske erindringer i små glimt eller længere forløb som med sin flydende tid (accelerando, ritardando mm.) skaber en musik med det organiske som en af sine grundpiller.”

Omkring 2009 indtræder et stilskifte med udviklingen af kompositions teknikken Mobile, som kombinerer mangelaget til tider polystilistisk musik med en simpel følge af store tertser skabende en musik med ingen eller ganske få dissonanser.
Værkerne kan være enkle næsten transcendentale eller være en kakofonisk sammenstilling af minimalistisk, romantisk og barokagtig musik, alle i hver deres tempo, metrik og så videre, men alle følgende den bagvedliggende enkle harmonik af langsomme store tertser.

Lohse har skrevet ca. 60 værker for kor, orkester samt forskellige kammermusikbesætninger med og uden elektronik. Hans værker er blevet opført i de skandinaviske lande, det meste af Europa samt på turneer i Rusland, Vietnam, Bangladesh, Sydamerika og USA.

Derudover Wikipedia på engelsk:
http://en.wikipedia.org/wiki/Martin_Lohse

Hjemmeside:
http://www.martinlohse.com

Præludium II
Til David Lau Magnussen
2.93 MB   00:01:17   320kbps
Præludium III
Til David Lau Magnussen
7.98MB   00:03:29   320kbps
Præludium IV

5.18 MB   00:02:15   320kbps
Præludium VI
Til David Lau Magnussen
4.57 MB   00:01:59   320kbps
Læs mere her om orglet og musikken i kirkenStartside